Menu

slide1

Tuinaanleg is de specialiteit van HK Groen!

slide2

Uw specialist in tuin aanleggen, onderhoud en renovatie

Elk seizoen mooi

Wat is er te doen in de tuin, welke plant verdient een plekje in de schijnwerpers en wat zijn de nieuwste trends? Elke maand geven wij u tips zodat u het hele jaar door kunt genieten in en van uw tuin.

In de schijnwerpers - Bloesembomen

Eerst de prachtige bloesems, daarna een volle bladkroon en in de zomer en in de nazomer en het najaar vruchten, dat hebben fruitbomen allemaal te bieden. Voor kinderen leerzaam én een leuke ervaring om een appel, pruim of perzik te zien ontstaan. Bloesembomen zijn verkrijgbaar voor tuinen met ruimte voor een complete boomgaard, maar er zijn ook compacte, kleine bloesembomen die prima passen op een terras of een balkon. 

Herkomst

Alle bloesembomen groeien in gematigde streken op het noordelijk halfrond. De appel- en pruimenboom zijn afkomstig uit Centraal-Azië, de perzikboom uit noordwest-China en is via de oude Zijderoute naar het westen gebracht. Stuk voor stuk maken ze al eeuwen deel uit van de leefomgeving van mensen in Eurazië én hun menu. Als boom lijken ze veel op elkaar: niet al te hoge stam, bloesems, vervolgens een volle kroon met vrij spits donkergroen blad en daarna de vruchten. Daarin is de keuze groot, er zijn tientallen appel-, pruim- en perziksoorten om uit te kiezen. Heeft u geen ruimte in de volle grond, dan is er ook nog keuze tussen leivorm, halfstam, hoogstam en patioboom. En als je alle soorten lekker vind, dan kun je van fruitbomen ook 'familiebomen' kopen waarbij verschillende soorten appel, pruim of perzik aan één boom voorkomen.

Verzorgen

Bloesembomen staan graag in de zon, met op een dag ook wat halfschaduw. Plant deze bomen diep, zodat ze stevig staan in grond die water vlot afvoert. Tijdens bloei en groei eens per maand organisch bemesten, daarbuiten volstaat eens per seizoen. Dek de boom bij nachtvorst af met vliesdoek of benevel de bloesems zodat ze tijdelijk bevriezen, zo is de kans groot dat er later toch fruit kan worden geoogst.

Snoeien

De appel- en perzikboom snoeien in maart, direct na de winter en voor de bloei. De pruimenboom kan het beste in de late zomer worden gesnoeid, na de oogst.

Tuinplant van de Maand

Bloesembomen staan in maart als Tuinplant van de maand in de spotlights. Tuinplant van de Maand is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl.
Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over één van onze disciplines? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Offerte Aanvragen

HK Groen

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

06 - 20 02 31 72
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: