Menu

Water geven

Uw planten en bomen kunnen niet zonder water. In tijden van droogte is sproeien dus van groot belang. In ieder seizoen.

Water geven

Water is, naast een goede voedingsbodem, van levensbelang voor een plant. De bomen die al jaren in uw tuin staan, vinden zelf hun weg naar het grondwater. Het nadeel van een boom is echter dat deze zoveel water uit de grond trekt dat kleinere planten hierdoor te kort komen. Een sproeisysteem of beregeningssysteem biedt de mogelijkheid om bepaalde delen van uw tuin van extra water te voorzien. Zo krijgen uw planten ook voldoende water en blijft de kwaliteit van de beplanting op orde.

Van eenvoudige handmatig bedienbare, tot compleet geautomatiseerde sproeisystemen; beregeningsinstallaties zijn er in diverse vormen. Overal waar u beregening wilt hebben, is dat in principe mogelijk. En het kan zo afgesteld worden dat uw bestrating, terras en woning droog blijven. Pop-up sproeiers verdwijnen in de meeste gevallen na gebruik onder het maaiveld. In de borders worden druppelslangen gelegd, die een gelijkmatige afdracht van water geven door de borders. Een beregeningsinstallatie is ideaal en kan ook op momenten dat u langer afwezig bent de vochtbalans van uw tuin in stand houden. De systemen zijn dusdanig geavanceerd dat u vanuit uw stoel alles met uw telefoon kunt bedienen.

Geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat dankzij de toepassing van bodemsensoren uw tuin beregend wordt. De beregeningscomputer is voorzien van bovengrondse- of onderwaterpompsystemen die uit een eigen bron beregenen of die zijn aangesloten op het vaste (drink)waternet.

Niet iedereen wil een beregeningssysteem. Dan is het van belang dat u zelf goed uw planten water geeft. Vooral tijdens zomerse warme dagen. Geeft u dit liever uit handen? HK Groen neemt deze taak graag op zich. Bekijk onze diverse onderhoudsabonnementen en neem contact op.

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: