Menu

slide2

Uw specialist in tuin aanleggen, onderhoud en renovatie

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuin to do's

Beplanting in april

Rozen kunnen nu alsnog geplant worden, ze bloeien deze zomer al. De kuipplanten, die in de schuur hebben overwinterd, mogen naar buiten! Kies een bewolkte rustige dag, liever niet meteen in de volle zon zetten. Zomerbloeiende bollen kunnen nu de grond in. Of kies voor een robuuste rhododendron? Een uitbundige wisteria, beter bekend als blauwe regen? Het zaad van vaste planten of eenjarigen kan ook in de volle grond. Niet té enthousiast onkruid wieden, het kunnen heel goed zaailingen van vorig jaar zijn.

Gazon in april

Controleer het gras op kale of zieke plekken. Rotte of lelijke plekken in een vierkant uitsteken en in het ontstane gat een op maat gesneden plag gras leggen. Ook kunt u gelijk de plekken met grof gras verwijderen en opnieuw inzaaien. U mag het gazon nu ook weer maaien. Niet alle grassoorten groeien echter even snel. Dit heeft als gevolg dat het gazon er na de winter hobbelig uit kan zien. Daarnaast is er verschil in de kleuren groen te zien. Maai vanaf nu ieder geval elke maand het gras en bemest het gazon ook op zijn tijd. Dit doet u in de periode van maart t/m september minimaal drie keer. Klinkers langs de rand van het gazon? Loop met een snoeischaar of kantknipper langs en knip al het gras dat over de klinkers groeit af. Zo ziet het gazon er weer strak uit. Als er gemaaid wordt, kan de maaimachine gemakkelijk over de klinkerrand gereden worden. Graskanten afsteken is dan niet nodig.

Vijveronderhoud in april

Schoon de vijver deze maand weer helemaal op. Haal oude resten en dode bladeren van waterplanten uit de vijver. Dit kan eventueel met een speciaal schaartje zodat u het vuil op afstand kunt verwijderen. Zorg verder voor voldoende zuurstof in de vijver. Dit kan door eventueel wat nieuwe planten in de vijver te plaatsen. Versier uw vijver eens op een andere manier. Met mini waterlelies fleurt u de vijver in een handomdraai helemaal op. U kunt ook denken aan het langs de waterkant planten van de gele dotterbloem.

Snoeien in april

Vanaf april komt het maandelijks onderhoud echt weer om de hoek kijken. Snoei nu hagen zoals liguster, haagconifeer (leylandii) en taxus. Coniferen kunnen het best regelmatig licht gesnoeid worden zodat ze niet te breed worden. Knip de uitgebloeide bloemen van de rozen er regelmatig uit zodat ze langer zullen bloeien. Bekijk de lavendel twijg voor twijg en snoei net boven het laatste grijsgroene toefje dat u nog tegenkomt. Zo kort mogelijk om de lavendel compact te houden. De voorjaarsbloeiers kunt u het beste meteen na de bloei snoeien: de forsythia, de sering, het Chinees klokje, de ribes, de prunussen.

Meer tuintips voor april

Spuit je bestrating schoon met de hoge drukreiniger, echter pas op met gebakken klinkers, die kunnen hier minder goed tegen. Je kunt ook groene zeep gebruiken. Met(2 lepels op een emmer warm water en een harde bezem borstel je het meeste er zo vanaf. Spoel na met water en zie het verschil. Onderhoud het tuinmeubilair volgens de voorschriften zodat u het hele seizoen kunt genieten. Laat de oprit opnieuw leggen wanneer deze is verzakt. Ga voor kwaliteit. Een ervaren hovenier zal zorgen voor een goede onderlaag en de oprit goed aantrillen.

Tuinkalender overzicht

 

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: