Menu

slide2

Uw specialist in tuin aanleggen, onderhoud en renovatie

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

In de schijnwerpers

In april komt de tuin écht weer tot leven, het blauwe druifje en de narcis bloeien uitbundig. De vinca schittert met zijn paarse bloemen, diverse anemonen, de schoenlappersplant. Een feest voor het oog. Ook deze maand zetten we graag weer wat planten in de schijnwerpers. 

Kruipend zenegroen

De Latijnse naam is Ajuga Reptans. Een goede en sterke bodembedekker met paarse opgaande bloemen die bijen aantrekt. Hij wordt ca. 15 cm hoog en gedijt het beste op een zonnige of lichte schaduwplek. Het blad blijft vaak groen in de winter. De plant heeft wel goed waterdoorlatende grond nodig, maar geeft je dan ook waar voor je geld. Hij is uitstekend winterhard (-34 graden). Hij is makkelijk te delen waardoor eventuele gaten weer opgevuld kunnen worden. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. 

Azalea 'Kermesina Rosé'

De Japanse azalea is, zoals je aan de vorm kunt zien, directe familie van de rhododendron. Ze groeien langzaam en blijven compact (50-70 cm hoog). Deze specifieke soort heeft rose bloemen met witte randjes waardoor hij net even anders is, een echte aanwinst. De Azalea is wintergroen en staat graag in de zon/halfschaduw. Vlinders en bijen komen graag op deze plant af. 

Prunus cerasifera 'Nigra'

Deze meerstammige bloesemboom of kerspruim bloeit uitbundig in het rose / witrose in maart en april om voor de rest van het groeiseizoen alleen blad te laten zien. Maar wat voor blad! Roodbladig. De boom heeft een ovale tot ronde dichte kroon. Net weer even anders, dan normaal. Hij staat graag in de zon/halfschaduw en kan 5 tot 7meter hoog worden. Deze soort is zeker geschikt voor een iets kleinere tuin.

HK Groen's Tuinplanten van de maand april in de spotlights! 

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: