Menu

Tuinontwerp-01

Fundamenteel voor uw nieuwe tuin is een goed uitvoerbaar tuinontwerp met uw wensen als uitgangspunt. Zo creëren wij een tuin die volledig is afgestemd op uw manier van leven.

Tuinontwerp-02

Fundamenteel voor uw nieuwe tuin is een goed uitvoerbaar tuinontwerp met uw wensen als uitgangspunt. Zo creëren wij een tuin die volledig is afgestemd op uw manier van leven.

Tuinontwerp-03

Fundamenteel voor uw nieuwe tuin is een goed uitvoerbaar tuinontwerp met uw wensen als uitgangspunt. Zo creëren wij een tuin die volledig is afgestemd op uw manier van leven.

Tuinontwerp

Het ontwerp en de aanleg van uw tuin

Het ontwerp voor een tuin is afhankelijk van de wensen en ideeën van de gebruiker. De één houdt van tuinieren, een ander wil zo min mogelijk onderhoud plegen. Zoveel mensen, zoveel wensen. De hoveniers van HK Groen gaan samen met u de tuin in en zitten met u om de tafel. Met uw wensen en ideeën en het advies van HK Groen komen wij met elkaar tot een mooi schetsontwerp.

Naast uw eigen wensen houden wij ook rekening met de grootte van uw tuin, de lichtinval, de bodemgesteldheid en uiteraard uw budget. Een tuin moet bij u passen. Belangrijk is de juiste sfeer. Dat realiseren we door een stijlvolle aanleg. Op uw locatie bespreken wij met u hoe uw tuin eruit gaat zien. Samen bekijken we welke elementen waar toegepast worden en wat voor u het meest geschikt is. Wanneer u dit wenst, laten wij het schetsontwerp door een tuinarchitect uitwerken tot een tuinontwerp. Dit vormt de basis voor uw nieuwe tuin.

Het is voor u leuk om te zien hoe uw tuin vorm krijgt. Wij voeren dat proces met plezier uit. Wij doen het grondwerk, de bestrating, plaatsen hekwerken, schuttingen, pergola's en overkappingen / tuinhuisjes. Kwaliteit is voor ons een vereiste. U gaat de komende jaren volop van uw tuin genieten!

Tuinstijlen

HK Groen Hoveniersbedrijf kan elke door u gewenste stijl realiseren. Een greep uit de meest populaire tuinstijlen:

De Moderne tuin is een strakke onderhoudsvriendelijke tuin waarin het terras een belangrijke plek inneemt. Strakke bestrating en duidelijke borderranden. Gemetselde elementen, zoals een vijverbak of een uitgelichte boom in een boombak nemen vaak een prominente plaats in en zijn echte blikvangers.

De Franse tuin is kenmerkend om zijn symmetrie en de vele soorten heggen, met name buxus. Deze tuinstijl vergt veel onderhoud om de strakke lijnen te behouden.

In de Engelse tuin ofwel parktuin wordt het gecultiveerde losgelaten. De natuurlijke uitstraling is van belang. Het gazon is hier een onmisbare schakel en wordt omgeven door grote groepen bomen en struiken. In deze tuinen vinden we vaak waterpartijen.

De Cottage tuin is een echte bloementuin waar je geen plekje vindt waar niets groeit of bloeit. Slingerende paden van oude waaltjes of staptegels leiden je rond door de tuin. Het karaktervolle van de tuin wordt vaak benadrukt door oude potten met buxusbollen. Ook allerlei soorten rozenstruiken en vingerhoedskruid zijn hier blikvangers.

De Landelijke tuin heeft veel overeenkomsten met de cottage tuin maar is vaak wat ruimer opgezet met strakke borders die overdadig zijn gevuld met bloemen. Fruitbomen geven vaak invulling aan ruimtes aan de buitenkant van de tuin, die is afgeschermd met een grove haag.

Een Japanse of Oosterse tuin is gericht op een paar elementen. Water neemt een belangrijke rol in, meestal in de vorm van een koi-vijver. Deze wordt vaak doorkruist met een bruggetje dat via een pad leidt naar een houten theehuis. De aanwezigheid van groenblijvende planten is erg kenmerkend. Bamboe, Gingko Biloba en Rhodondendron zorgen voor de juiste sfeer.

In de Mediterrane tuin waan je je even terug op vakantie. Gepleisterde muren met witte of pastelkleuren en planten uit het Middellandse Zee-gebied zorgen voor deze sfeer. Vijgenbomen, olijfbomen maar ook palmbomen trekken vaak uw aandacht. In de winter vragen deze wel wat extra bescherming. Strenge vorst zijn de planten in deze tuinen namelijk niet gewend.

(bron: www.tuinpedia.nl)

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: