Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg met hoogteverschil in Bosch en Duin

In Bosch en Duin heeft HK Groen in het najaar van 2022 de tuinaanleg verzorgd bij deze moderne villa naar ontwerp van de klant. Met de woonlaag op de eerste etage was het hoogteverschil een mooie uitdaging.

Allereerst zijn enkele planten en bomen uitgegraven en in depot geplaatst voor herplaatsing. De grondslag is geprofileerd voor het plaatsen van betonnen L-elementen. Hierna is een betonnen fundering gelegd voor de verzonken jacuzzi. De hardhouten vlonderbasis ondersteunt het op maat gemaakte vlonderdek van Silvadec composiet.

Voor het realiseren van het talud is ca. 300 m3 zwarte grond aangebracht. Het beplantingsplan is in overleg met de bewoners gemaakt. Langs de jacuzzi is Fargesia nitida ‘Jiuzhaigou’ (bamboe) geplant zodat de bewoners heerlijk vrij kunnen genieten. Het talud is naast Lelietjes van Dalen (Convallaria majalis) en Zachte naaldvaren (Polystichum setiferum) beplant met diverse soorten siergrassen:

  • Zegge (Carex morrowii ‘Ice Dance’)
  • Behaarde veldbies (Luzula pilosa ‘Igel’)
  • Prachtriet (Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’)
  • Lampenpoetsersgras (Pennissetum alopecuroides ‘Hameln’)
  • Vedergras (Stipa tenuissima ‘Ponytail’)

Ook de bestaande Rhododendrons, Magnolia en Taxus hebben een mooie plek gekregen in het geheel. Om het ontwerp compleet te maken is een gazon van 300 m2 ingezaaid.

Wanneer de siergrassen groter gegroeid zijn, zullen de golvende lijnen van het ontwerp pas echt tot hun recht komen. We komen hier zeker terug om nieuwe foto’s te maken wanneer dát het geval is.

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: