Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Aanleg moderne onderhoudsarme achtertuin in Soest

HK Groen heeft bij de tuinaanleg van deze twee-onder-één kap woning in Soest het door de bewoners aangeleverde tuinontwerp uitgevoerd. Strakke lijnen, een rustige kleurbeeld en duurzame materialen maken dit een moderne onderhoudsarme tuin waarin heerlijk getafeld kan worden tijdens zomerse dagen.

Aanvraag vergunning

De woning heeft geen tuinpad achterom waardoor alle materialen én de minigraver over het dak getild moesten worden. HK Groen ontzorgt hierin graag en gaat een logistieke uitdaging nooit uit de weg. Wij hebben de vergunningsaanvraag inclusief verkeersplan met omleiding ingediend, zodat bij de start deze 35 meter hoge Spiering telekraan in de straat mocht staan. Dat was nog spannend, want die dag waaide het flink.

Aanleg

Om aan de achterzijde van de tuin een hoogteverschil van bijna een meter op te vangen, werden betonnen L-elementen geplaatst. De tuin is bestraat met beige 60 x 60 Geostretto Lazise tegels aangevuld met deels visgraat, deels halfsteens verband gebakken waalformaat klinkers.  Als erfafscheiding met beide buren en aan de achterzijde is een zwarte schutting van Zweeds rabat geplaatst. Verder plaatste het team een eveneens zwarte douglas houten overkapping met opbergschuur. In het midden van de tuin en in de hoek creëerde HK Groen een tweetal borders. De tuin wordt sfeervol verlicht door zwarte LED spots van Suslight.

Beplanting

Als beplanting is gekozen voor de groenblijvende Toscaanse Jasmijn als klimplant tegen de schutting. Aan de pergola zal een blauwe regen (Wisteria) gaan pronken. In het centrumvak wordt een meerstammige krentenboom (Amelanchier Lamarkii) omringd door Lampenpoetsersgras (Pennisetum) en ‘s avonds aangelicht door een grondspot. De hoekborder werd voorzien van Pluimhortensia (Hydrangea paniculata ‘Little Lime’) en Kleine Maagdenpalm (Vinca minor). En in mei t/m juni zal een sierui mix (Allium) met zijn witte en paarse bollen de borders opfleuren en als magneet op vlinders en bijen werken.

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: