Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg bij nieuwbouw villa Bosch en Duin

HK Groen heeft in Bosch en Duin in het najaar van 2022 de gehele tuinaanleg inclusief tuinontwerp uitgevoerd bij deze nieuwbouw villa. Veel verschillende facetten van het vak kwamen hier aan bod. Precies waar ons hoveniershart sneller van gaat kloppen! De tuin is opgedeeld in twee delen: de Leeftuin rechts en achter het huis en de Bostuin links van het huis.

Bestrating

Om het hoogteverschil tussen huis en tuin op te vangen zijn L-elementen geplaatst. Met 1 x 1 meter grijze tegels en donkergrijze traptreden van Ebema is een rustige basis rondom het huis gecreëerd. Door de tegels óp de elementen te plaatsen loopt de tegellijn mooi door de tuin in. De oprit is met opsluitbanden omgeven en afgevuld met basaltsplit.

Beregening

De bewoner heeft een bronpomp laten aanleggen voor de watervoorziening. HK Groen heeft een beregeningsinstallatie met beregeningscomputer aangelegd en aangesloten.

Tuinafscheiding

Als afscheiding met de buren is de bestaande taxushaag aangevuld. Daarnaast is heidemat geplaatst die zullen begroeien met reeds aanwezige klimop. Het team plaatste eveneens een ruim 50 meter lang dubbelstaafs zwart hekwerk.

Tuinverlichting

De aangeplante bomen zijn uitgelicht, zowel in de bakken als in de borders. Aangezien de woning in een natuurlijke omgeving staat, is er gekozen om niet te veel en niet te felle buitenverlichting van In-Lite te plaatsen.

Overkapping op maat

Naast het terras aan huis is een extra zitmogelijkheid gerealiseerd in de vorm van een op maat gemaakte overkapping met berging van douglas hout en Zweeds rabat. Voor de bestrating onder de overkapping is gekozen voor dezelfde grijze tegel als het terras.

Cortenstaal plantenbakken

Als eyecatcher zijn 6 vierkante cortenstalen plantenbakken van 1 m2 geplaatst. Zonder bodem, zodat de afwatering optimaal blijft.

Beplanting

Voor snel resultaat is in de Leeftuin voor het gazon gekozen voor graszoden. De zachte temperatuur in december zorgde ervoor dat de wortels goed konden hechten. In de Bostuin is het gazon ingezaaid. Als beplanting is gekozen voor een kleurenpalet van wit, geel, paars, roze en rode planten.

Leeftuin – kleurrijk en grassen, hele jaar door bloei:

  • Dechampsia c. Goldtau (Ruwe smele)
  • Vrouwenmantel (Alchemilla mollis)
  • Allium bollenmix 'Hello Spring'
  • Lampenpoetsersgras (Pennissetum alopecuroides 'Hameln')
  • Blauwe druifjes ((Muscari botryoides)

Bostuin – lage schaduwbeplanting naast hogere struiken om zicht weg te nemen

  • Rode Ribes (Ribes Sanguineum)
  • Kaukasisch Vergeet-me-nietje (Brunnera macrophylla 'Jack Frost')
  • Mannetjesvaren (Dryopteris filix-mas)
  • Schuimbloem of Perzische muts (Tiarella cordifolia 'Rosalie')
  • Rhododendron catawbiense 'Grandiflorum'

Bomen

In een ruime bostuin als deze horen natuurlijk ook diverse boomsoorten. Het HK Groen team plantte o.a. Japanse Esdoorn (Acer palmatum 'Blood Good'), Krentenboompje (Amelancier lamarckii), Sierappel (Malus 'Red Sentinel') en Kurkeik (Quercus subur).

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: