Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg bij nieuwbouw hoekwoning Soesterberg

Met een schone lei beginnen. Dat biedt perspectief. Zowel voor dit jonge gezin in hun mooie hoekwoning met ruime tuin, als voor ons als hovenier. In het tuinontwerp is rekening gehouden met ouders én kinderen. De uiteindelijke aanleg is door HK Groen uitbesteed aan oud medewerker Tom van Eijk.

Als bestrating is er gekozen voor een grijsbonte tegel van 30 x 60 cm die in halfsteens verband is gestraat. De oprit is verstevigd en vervolgens afgestrooid met basaltsplit.

Als tuinafscheiding is een schutting geplaatst van grenen tuinschermen afgewisseld met gaasdelen. Deze is voorzien van klimop enerzijds en groenblijvende Clematis anderzijds. Aan het huis is een brede poort gemonteerd. In het verlengde van de oprit zijn in de achtertuin 4 pergola’s geplaatst van Douglas palen. Verder zijn er als decoratief element 2 rijen van Douglas palen geplaatst in voor- en achtertuin. De warmtepomp is netjes weggewerkt achter een klimopschutting.

Aan weerszijden van de tuin zijn twee verhoogde borders van stapelblokken gemaakt, één van 10 en één van 30 cm hoog. Verder is er in de tuin een verlichtingssysteem van In-lite aangelegd.

Deze tuin heeft een grote variatie aan beplanting die jaarrond een mooi beeld geven door de afwisseling in groenblijvende en bloeiende planten en bomen. De Magnolia kobus (beverboom) en Parrotia persica (Perzisch ijzerhout) worden omlijst door onder andere Hortensia ‘Strong Annabelle’, Pennisetum (Lampenpoetsersgras), Gaura lindheimeri (Prachtkaars), Stipa ‘Ponytail’ (Fijngras), Kalimeris ‘Madiva’ (Zomeraster) en nog vele andere soorten. Voor de hagen is gekozen voor Prunus lusitanica (Portugese laurierkers) en Fagus sylvatica (beukenhaag).

Kortom, lekker loungen in de ochtendzon onder de overkapping, eten op het terras aan de woningzijde en spelen op het grote gazon in het midden waar een appelboom is geplaatst die het daar, net als de bewoners, heel goed naar het zin heeft. De eerste appeltaart is inmiddels gebakken!

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: