Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg bij bungalow Utrecht

Vaste klanten hebben voor hun nieuwe woning in Utrecht een tuinontwerp laten maken door De Eeckenborgh uit Eemnes. HK Groen heeft opdracht gekregen voor de aanleg van de gehele tuin. Een mooie opdracht die wij met zorg en oog voor detail uitgevoerd hebben. 

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Allereerst hebben wij een kapvergunning aangevraagd en na goedkeuring de tuin deels leeggehaald en opbouwklaar gemaakt. Diverse onderdelen zijn in het kader van duurzaamheid in het nieuwe ontwerp behouden of zijn hergebruikt, waaronder hagen, de tuindeur en bestrating.

Bestrating / Vlonder

De al aanwezige granieten bestrating is aangevuld met 100 x 100 cm Smooth Grey Velvet tegels. Verder is er een halfverharding aangebracht van wit kwarts grind.

Bij het zwembad heeft HK Groen een op maat gemaakte vlonder geplaatst van Moso Bamboo in planken van diverse breedtes voor een speels effect. Ook plaatsten wij van hetzelfde materiaal 3 verticale wanden / schuttingdelen.

Beplanting en erfafscheiding

Twee grote olijfbomen in bakken sieren de achtertuin en geven de tuin een Mediterrane uitstraling. Onder de opgaande bomen zijn diverse soorten siergras waaronder Cortaderia selloana (pampasgras) en Luzula sylvatica (grote veldbies) aangeplant. Als erfafscheiding zijn de bestaande hagen aangevuld. Binnen in de tuin zijn taxushagen geplaatst en buitenom is een nieuwe haag geplaatst van Ilex (hulst). In de hoek van de tuin is het gazon aangelegd met graszoden.

De borders zijn naast de siergrassen aangeplant met een verscheidenheid aan deels wintergroene planten en bomen waar bijen en vlinders blij van worden waaronder Allium mix ‘Hello Spring’ (Sierui), Euonymus japonicus ‘Green spire’ (Kardinaalsmuts), Fatsia jap. ‘Spiders web’ (Vingerplant), Sambucus nigra ‘Black Lace’ (Zwarte vlier), Cornus kousa ‘Milky Way’ (Kornoelje) en Osmanthus armatus (Schijnhulst). De aangelegde beregening zorgt daarnaast voor een juiste vochtbalans in de tuin.

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: