Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg nieuwbouw Soesterberg

Na een leuk gesprek met de bewoners van deze nieuwbouw 2-onder-1 kapwoning langs de bosrand in Soesterberg heeft HK Groen een mooi tuinontwerp (exclusief schutting) mogen uitvoeren. Hun wensen: een gezellige mediterrane tuin met rijk gevulde borders en geen recht toe recht aan paden. En daarnaast ruimte voor 2 auto’s op de oprit.

HK Groen heeft de tuin voorzien van meerdere zitjes. Deels zijn deze bestraat met afgevoegde Flagstones Brasil White en deels met beige Castle grind (halfverharding). De verhoogde border van kasseien is voorzien van een bankje van brede planken en biedt zo een mooie extra zitmogelijkheid bij het terras aan huis. De ronde vormen maken de tuin speels, natuurlijk en onderscheidend.

Beplanting

De borders zijn voorzien van diverse siergrassen en deels groenblijvende beplanting in diverse hoogtes en bloeitijden, waaronder Hydrangea (Hortensia), Astrantia major (Zeeuws knoopje), Heuchera (Purperklokje), kleinblijvende Verbena (IJzerhard), Leucothoe (Druifheide), Agastache (Dropplant) en Asarum (Mansoor).

De gaaspanelen in de schutting zijn voorzien van diverse klimplanten: (groenblijvende) Clematis, klimroos, Toscaanse jasmijn en Wilde kamperfolie (Lonicera). Daarnaast zijn er diverse bomen aangeplant: Goudiep, meerstammige Steeneik, Perzische slaapboom, en hun eigen (dwerg) vijgenboom en appelboom.

Verder zorgt een taxushaag ervoor dat het zicht op de kliko’s wordt weggenomen. Aansluitend aan de vanuit het bouwproject geplaatste beukenhaag tussen onze klant en hun buren heeft HK Groen aan de voorzijde een beukenhaag (Fagus sylvatica) als erfafscheiding geplant.

Tuinverlichting en beregening

De tuin wordt aangelicht door meerdere spots van In-lite die te bedienen zijn via de smartphone. Verder is er een beregeningsinstallatie aangelegd. Zo kunnen de bewoners via hun smartphone hun tuin besproeien, eventueel zelfs vanaf een vakantieadres!

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: