Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg bij bungalow in Den Dolder

In Den Dolder heeft HK Groen de tuin gerealiseerd bij deze bungalow. Het project is volledig begeleid door Jeffrey, onze 3e jaars leerling hovenier niveau 3. Uiteraard onder toeziend oog van de praktijkbegeleider binnen HK Groen.

Opvallend in het ontwerp zijn de ronde vormen van de borders en het gazon. Allereerst is de oude beplanting en bestrating verwijderd en afgevoerd en zijn de nieuwe lijnen uitgezet. De bestrating is daarna zo gelegd dat in de relatief kleine tuin er toch ruimte is voor twee terrassen. Eén lounge gedeelte en één eetgedeelte.

Aangezien de tuin bij deze woning aan de voor- en zijkant ligt, is er voor meer privacy een nieuwe beukenhaag (Fagus Sylvatica) van ca. 150 cm hoog en hedera aan het hekwerk geplaatst.

Om het gazon in de vorm van graszoden goed aan te laten slaan, is er grondverbetering toegepast. De 6 meter lange klimophaag is aangevuld met hedera. De borders zijn voorzien van een goede voedingsbodem voor de beplanting.

In de borders zijn 5 Suslight spots geplaatst en aangesloten op de WiFi gestuurde schemerschakelaar.

Daarnaast is door het team van HK Groen een opbergkast met 2 legplanken van zwart gebeitst hazelhout gemaakt en geplaatst. Het bestaande hekwerk en de poort zijn na het werk weer op de nieuwe positie geplaatst.

Beplanting

De tuin is voorzien van diverse siergras soorten zoals Strandkruid, Zegge, Leliegras en Grote veldbies. Verder plantte HK Groen o.a. diverse heesters in roze, paarse en gele tinten zoals Campanula portenschlagiana (Klokjesbloem), Coreopsis Lanceolata 'Sterntaler' (Meisjesogen), Echinacea purpurea 'Magnus' (Zonnehoed), Hebe (Struikveronica), Viburnum davidii (Sneeuwbal) en Saxifraga Umbrosa (Schildersverdriet).

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: