Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Aanleg bosrijke schaduwtuin in Bilthoven

De tuinaanleg bij deze nieuwe moderne woonvilla in Bilthoven is door HK Groen uitgevoerd naar ontwerp van Wiggers Design

Achtertuin

De aanwezige grond in de achtertuin is hergebruikt om hoogteverschillen aan te brengen, wat een goede basis geeft voor het plaatsen van twee grote terrassen gelegd met maatwerktegels Mega Smooth Grey Velvet van 1 x 1 meter. Beide terrassen zijn zwevend gelegd. Tussen de terrassen is een imposante trap van meerdere treden gelegd. Daarnaast is om het zwembad een rand geplaatst. Op het achterste terras plaatsten wij naar wens van de bewoners een betonnen tuintafel van Mega Smooth.

Het gazon wordt in glooiende lijnen naar de verhogingen en treden ingezaaid. Hiervoor wordt Advanta Ravot gebruikt, een graszaad met sterke beworteling die zeer geschikt is voor de schaduw. Om de lijnen van de borders te accentueren plaatsten wij cortenstalen kantplanken. Na het zwemmen kunnen de bewoners zich afdouchen onder de geplaatste tuindouche voorzien van hardhouten achterwand.

Zijtuin

Langs het huis is als bestrating een pad van Mega Smooth Grey Velvet tegels geplaatst. Ook hier plaatsten wij cortenstalen kantplanken in glooiende lijnen om de borders te accentueren. Eveneens is hier een deel gazon ingezaaid. De rand onder het huis is voorzien van sedum.

Beplanting

In deze bosrijke schaduwtuin hebben we diverse kleurrijke beplanting geplant, veelal wintergroen: Rhododendron als groene tuinafscheiding, laurier, olijfwilg, heide, veel verschillende soorten grassen waaronder Liriope, Carex en Pennissetum. Daarnaast hebben wij achter het achterste terras onder de hoge bomen beloopbaar mos geplant. In de gehele tuin is beregening aangelegd op de buitenkraan om te voorkomen dat de hoge bomen al het vocht wegnemen. 

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: