Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg voor kinderdagverblijf bij kasteel in Den Haag

Hoveniersbedrijf HK Groen heeft de tuinaanleg verzorgd bij kasteel De Binckhorst. Dit kasteel in Den Haag is in gebruik genomen door een kinderdagverblijf die het pand hiermee een mooie nieuwe bestemming heeft gegeven.

De tuin is in het ontwerp van Wiggers Design opgedeeld in diverse gebieden: twee babytuinen voor de allerkleinsten, de peuter- en dreumestuin, de BSO-tuin en het parkeergebied / entree.

Om de statige uitstraling van het kasteel te bewaren, zijn de al aanwezige kasseien hergebruikt voor het pad naar de aan de achterzijde gelegen entree. De overige verharde paden rondom het kasteel zijn gelegd met waalformaat klinkers. Ook zijn er oude ornamenten bewaard gebleven waar het plan om heen ontwikkeld is.

De baby’s kunnen veilig kruipen en ontdekken in de twee afgesloten babytuinen die voorzien zijn van kunstgras, een lage RVS spiegel en een kleine border.

Peuters en dreumesen kunnen fijn spelen. Verstoppertje in het bamboebos, zandkastelen bouwen in de zandbak met schaduwdoek, hun evenwicht leren bewaren op het parcours van autobanden en stapstenen. En uiteraard skelteren en fietsen op het skelterpad. En of dat nog niet genoeg is, kunnen ze ook kunstwerken maken op het dubbelzijdige krijtbord en heerlijke zandtaartjes bakken in de buitenkeuken.

Ook schoolkinderen die naar de BSO mogen, kunnen zich vermaken. Het koetshuis doet dienst als BSO ruimte. Als terras voor het koetshuis is een hardhouten vlonder van 5 x 10 meter geplaatst. De BSO tuin is voorzien van duikelrekken, een apentouw, een evenwichtsparcours en moestuinbak.

De diverse plantvakken zijn beplant met sterke beplanting die wel tegen een stootje kan. Onder andere diverse rhododendron en hortensia soorten, siergrassen, lavendel (Lavendula Munstaed), duizendknoop (Persicaria Rosea), kattenkruid (Nepeta Walkers low), salie en ezelsoor (Stachys Byzantia).

Het HK Groen team heeft met veel plezier aan deze tuin gewerkt en wenst alle kinderen en leidsters heel veel speelplezier.

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: