Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Aanleg moderne tuin met Franse twist in Zeist

"Wat voor soort tuin is het eigenlijk?", vroeg de bewoonster ons nu het tuinontwerp voor deze jaren dertig woning bijna is gerealiseerd. Kijkend naar materiaalgebruik, vorm en aanleg kunnen we toch wel concluderen dat dit een moderne tuin met een Franse twist is. En dat midden in Zeist!

Voorheen was de tuin geschikt voor kleine kinderen, met een gazon en trampoline. Maar nu de kinderen groter zijn geworden, ontstond de wens voor een meer volwassen tuin met verschillende zitjes en plek voor een hangmat. 

HK Groen heeft de tuin leeggemaakt en de borders doorgespit met voedingrijke teelaarde. De aanwezige waaltjes zijn hergebruikt voor een terras in het midden van de achtertuin in combinatie met 60 x 60 cm tegels. Tegen de achter- en zijkant van de woning is een tweede terras aangelegd met dezelfde 60 x 60 cm keramiek tegels inclusief een trap. De borders zijn netjes opgesloten met diverse materialen. Daardoor blijft het Castle grind op de paden netjes op zijn plaats. De achtermuur die als afscheiding dient met de achterburen is vrijgemaakt van begroeiing, opgemetseld en wit geschilderd.

De achtertuin is voorzien van een hardhouten pergola aan de linkerzijde en aan de rechterzijde een pergola voor de hangmat. Op het platte dak van de keuken is een sedumdak geplaatst inclusief handmatig te bedienen beregening. De achtertuin zal in het donker sfeervol verlicht zijn door 3 Suslight grondspots om de bomen en 3 borderspots. En ook aan beregening is gedacht in de vorm van een computer bediend sproeisysteem. De voortuin en oprit zijn opnieuw bestraat conform het tuinontwerp met de bestaande waaltjes en de aanwezige beukenhaag is gesnoeid. 

Voor deze tuin is een specifiek beplantingsplan gemaakt waarbij uiteraard rekening is gehouden met de wensen van de bewoners en bloeitijd van de planten. Jaarrond kunnen zij gaan genieten van bloeiende en gedeeltelijk wintergroene heesters, bomen en planten zoals Japanse Azalea, Zonnehoed, Lavendel, Leliegras, Schuimbloem, olijfboompje, Taxus en Amberboom die ook nog eens vlinders en bijen aantrekken. De pergola's zullen begroeien met de al aanwezige druif, Passieflora en Toscaanse jasmijn en rozen.

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: