Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Bostuin renovatie in Bilthoven

Het ontwerp van deze bostuin in Bilthoven is gemaakt door De Eeckenborgh. In oktober 2020 is HK Groen gestart met de renovatie die in diverse fases aangepakt is. Er is gestart met het kappen van een aantal bomen en het snoeien van bestaande bomen. Diverse planten zijn uitgegraven en verplant. Hierbij zijn de borders aangevuld met geschikte grond en turf om een goede voedingsbodem te creëren. Heel belangrijk werk, maar niet altijd zichtbaar wanneer een tuin wordt aangepakt, is het rooien van boomstronken en op hoogte brengen van de grondslag om het tuinontwerp te kunnen realiseren.

Hierna is aan het huis een terras gelegd met antraciet Megategels van 1 x 1 meter met bijpassende traptreden. Secuur werk wat onze medewerkers ergonomisch uitvoeren met een zuignap aan de minigraver. Als afscherming met de buren is een taxushaag van 200 cm hoog geplaatst. Na plaatsing van het zwembad is het gat aangevuld en heeft het team zwembadrandtegels geplaatst in dezelfde kleur. Naast het zwembad is een poolhouse geplaatst, een houten overkapping met opbergruimte op een hardhouten vlonder.

Er is computerberegening aangelegd om zo het gazon, de borders en de bossages van voldoende water te voorzien. Vervolgens is het gazon geëgaliseerd, ingezaaid en bemest. Tuinverlichting in de vorm van een tiental armaturen en meerdere grondspots in de tuin zullen 's avonds de tuin sfeervol verlichten. Een greep uit het beplantingsplan geeft de diversiteit van de borders aan, al dan niet wintergroen en op kleur en hoogte geselecteerd: diverse Anemonen, Astilbe, Vlinderstruik (Buddleja davidii Nanhoensis), Carex, Crocosmia (of Montbretia), Vingerhoedskruid (Digitalis), Hosta, Bergamot (Monarda), Lampenpoetsersgras (Pennissetum), Longkruid (Pulmonaria longifolia), Skimmia, IJzerhard (Verbena banariensis 'Lolypop'), diverse Viburnums.

Een jaar na aanleg

Een jaar na aanleg is de beplanting al flink gegroeid, maar nog niet op volledige grootte. Voor het grote gazon is de robotmaaier een uitkomst. Door niet in een specifiek patroon het gazon te maaien, krijgt het gazon een meer natuurlijke uitstraling. Voor het reguliere tuinonderhoud is een onderhoudsabonnement met HK Groen afgesloten. De bewoners genieten iedere dag van de metamorfose die hun tuin heeft ondergaan: van bostuin met veel schaduw, naar veel ruimte, bloemenpracht en bovenal zonlicht!

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: