Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg basisschool Driebergen

Naar ontwerp van WiggersDesign en in nauwe samenspraak met het team van de school, is het team van hoveniersbedrijf HK Groen uit Soest in maart met de renovatie van het schoolplein van deze basisschool in Driebergen gestart. Voor de daadwerkelijke uitvoering van het ontwerp heeft HK Groen nog volop kunnen meedenken in de realisatie. Een flinke klus die eind mei is afgerond. Het schoolplein is verdeeld in een klein plein, een groot plein met peutergedeelte, bosschages rondom de school en een fietsenstalling. 

Bestrating

De al aanwezige bestrating is opgepakt en is zoveel mogelijk hergebruikt. Bij de fietsenstalling is er gekozen voor een halfverharding 'Nobre Cal'. Onder de diverse picknicktafels en klimtoestellen ligt boomschors. 

Speeltoestellen

Op een schoolplein moet uiteraard volop gespeeld kunnen worden. In het ontwerp is hier natuurlijk rekening mee gehouden. Beide pleinen hadden al een zandbak. De zandbak op het kleine plein is opgeleukt door rondom kastanjepalen met verschillende hoogtes te plaatsen zodat de kleuters hun evenwicht goed kunnen oefenen. Verder is het kunstgrasveld gerenoveerd voor de Messi wannabees. Een aantal toestellen is hergebruikt, maar er zijn ook zeker nieuwe uitdagende toestellen geplaatst zoals een evenwichtsparcours in de vorm van apentouw, stapschijven, apenkooi en een driedubbel duikelrek. De twee al aanwezige tafeltennistafels hebben een nieuwe plek toebedeeld gekregen. In het amfitheater kunnen de kinderen hun acteer- en zangskills laten zien of kan er buiten les worden gegeven. De leerkrachten kunnen  onder het genot van een kop koffie of thee even frisse lucht opdoen tijdens de pauze op één van de picknickbanken op het plein.

Beplanting

Een deel van de bestaande beplanting is verwijderd. Als beplanting is er gekozen voor de sterke laurierhaag (Prunus Rotundifolia) en beukenhaag (Fagus Sylvatica) als pleinafscheiding. Verder is er een aantal plantvakken gerealiseerd met daarin onder andere de vlinderstruik (Buddleja Delight), 2 soorten Sneeuwbal (Viburnum), de olijfwilg (Eleaegnus Ebbingeii), Duizendknoop (Persicaria) en Blaasspirea (Physocarpus diabolo). Ook heeft de school een aantal moestuinbakken gekregen zodat de kinderen kunnen leren om zelf groente en planten te kweken.

Ook vergroenen?

Bent u ook van plan te investeren in een groene leefomgeving voor uw medewerkers of leerlingen? We helpen u graag met vergroenen (zowel binnen als buiten). Klik hier om een offerte aan te vragen. 

 

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: