Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinrenovatie in Soesterberg

Eind december kregen wij via onze website een aanvraag van deze familie uit Soesterberg. Hun achtertuin was dringend toe aan een renovatie. 

Tuinontwerp

Tijdens ons eerste bezoek hebben wij samen met de bewoners hun wensen besproken. Deze hebben wij vertaald naar een tuinontwerp waarbij rekening is gehouden met een buitenkeuken en een berging die de bewoners zelf hadden gekocht. Ook zullen de bewoners wanneer de tuin helemaal klaar is een speelhuisje voor de kinderen neerzetten.

Tuinaanleg

Begin maart is het HK Groen team gestart met de renovatie. De bewoners hebben zelf de tuin leeggehaald en klaargemaakt voor aanleg. Er is bestraat met donkergrijze Geostretto Cannobio tegels. De 20 cm hoge borders zijn voorzien van teeltaarde zodat de beplanting goed kan groeien. Er is een mooie grote pergola geplaatst waarover diverse soorten bloeiende klimplanten gaan groeien. Ter hoogte van het terras is er gekozen voor een open overkapping waar druiven over de balken gaan groeien om zo in de zomermaanden een natuurlijk beschutting te creëren. De overkapping en pergola zijn door de bewoners zelf zwart gebeitst met een remmer om zo het douglas hout te verduurzamen. De achterwand is voorzien van zwarte rabbatdelen. De bewoners plaatsten zelf een nieuwe berging achterin de tuin. Ook aan tuinverlichting is gedacht in deze tuin. Op diverse punten in de tuin zijn spots geplaatst die schutting en beplanting aanlichten.

Beplanting

De tuin is voorzien van planten en heesters die afwisselend bloeien van april t/m oktober in wit-, rose- en blauwtinten zoals de Krentenboom, Bosanemoon, Zegge, Purperklokje en Sneeuwbal. Daarnaast trekt een groot deel van de planten ook nog eens veel bijen aan. De bewoners genieten nu heerlijk van de sfeer en bloemenpracht in deze tuin. 

 

 

 

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: