Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Tuinaanleg Blaricummermeent

De voor- en achtertuin aanleggen van een pas opgeleverde twee-onder-één kap woning aan het water in de wijk Blaricummermeent (Gemeente Blaricum, Noord-Holland) bleek een mooie uitdaging voor hoveniersbedrijf HK Groen.

Tuinschets

Samen met de bewoners heeft Maurus de wensen besproken. Op basis hiervan heeft hij een op maat gemaakte tuinschets gemaakt. Een gezamenlijk bezoek aan de stenenhandel hielp het stel in de besluitvorming voor keramische tegels te kiezen in plaats van beton.

Achtertuin

De achtertuin is als eerste aangelegd, die grenst aan de rivier de Meentstroom die door de hele wijk loopt en uitmondt in het Gooimeer. Omdat er 130 cm hoogteverschil zit tussen het terras aan huis en de vlonder aan het water is een trap gerealiseerd in antraciet. De vlonder is gemaakt van hardhouten Ipé vlonderplanken. Het talud is deels voorzien van graszoden en deels van beplanting. Het aan het huis grenzende terras is gelegd met GeoCeramica 60x60 cm tegels met voeg. Ook aan verlichting is gedacht: een 3-tal spots is verwerkt in het ontwerp. 

Voortuin

De voortuin en oprit zijn beiden als één geheel voorzien van basaltsplit met glooiende lijnen. Ook hier zijn tuinspots geplaatst. Tussen de borders en het split is een tuinafboording geplaatst. Tenslotte zijn de kliko's netjes weggewerkt in een maatwerk kliko-ombouw, waar tegen Toscaanse jasmijn is geplaatst. De borders zijn voorzien van fraaie beplanting! 

Een halfjaar na aanleg zijn de planten al flink gegroeid en genieten de bewoners iedere dag van hun prachtige plekje aan het water! 

 

 

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: