Menu

slide1

Tuinaanleg is de specialiteit van HK Groen!

slide2

Uw specialist in tuin aanleggen, onderhoud en renovatie

Tuinaanleg Blaricummermeent

Een tuin aanleggen van een pas opgeleverde twee-onder-één kap woning aan het water in de wijk Blaricummermeent (Gemeente Blaricum, Noord-Holland) is een mooie uitdaging voor hoveniersbedrijf HK Groen.

Tuinschets

Samen met de bewoners heeft Maurus de wensen besproken. Op basis hiervan heeft hij een op maat gemaakte tuinschets gemaakt. Een gezamenlijk bezoek aan de stenenhandel hielp het stel in de besluitvorming voor keramische tegels te kiezen in plaats van beton.

Achtertuin

De achtertuin wordt als eerste aangelegd, die grenst aan de rivier de Meentstroom die door de hele wijk loopt en uitmondt in het Gooimeer. Omdat er 130 cm hoogteverschil zit tussen het terras aan huis en de vlonder aan het water wordt er een trap gerealiseerd in antraciet. De vlonder wordt gemaakt van hardhouten Ipé vlonderplanken. Het talud wordt deels voorzien van graszoden en deels van nog te bepalen beplanting. Het aan het huis grenzende terras wordt gelegd met GeoCeramica 60x60 cm tegels met voeg. Ook aan verlichting is gedacht: een 3-tal spots zal worden verwerkt in het ontwerp. 

Voortuin

Wanneer de bewoners zijn verhuisd naar de woning zal ook de aanleg van de voortuin en oprit worden uitgevoerd. Beiden zullen als een geheel worden voorzien van basaltsplit met glooiende lijnen. Tussen de borders en het split wordt een tuinafboording geplaatst. Tenslotte worden de kliko's netjes weggewerkt in een maatwerk kliko-ombouw, waar tegen Toscaanse jasmijn wordt geplaatst. De borders worden voorzien van fraaie beplanting! 

Wanneer de tuin af is, volgen de foto's van het eindresultaat. 

 

 

Projecten

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over één van onze disciplines? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: