Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Voortuin met organische vormen

Deze voortuin in Soest was net als vele tuinen geteisterd door de buxusmot. De volledig kaalgevreten hagen zijn verwijderd en het grind opzij gelegd voor hergebruik. Het bestaande bolvormige boompje heeft de centrale positie in dit organische tuinontwerp, gemaakt door de broer van de bewoonster. Grote moreine keien vormen driehoeken aan de zijkanten en rondom het boompje. Deze worden als aderen verbonden door kleinere keien. De rest van de tuin is opgevuld met het bestaande grind. 

Om het boompje zijn drie niervormige borders gecreëerd met cortenstaal. Eén border is voorzien van diverse grassoorten (Festuca glauca langs de rand, Stipa tenuifolia in het midden en Liriope muscari royal purple/ moneymaker aan de kant van het bankje), de tweede border is voorzien van diverse lavendelsoorten (Perovskia Blue Spire (Russische salie) in het midden en de gewone Lavendela angustifolia langs de rand) en de laatste border was deels gevuld met witbloeiende Japanse anemoon, deze is aangevuld met roze anemoon.

Na een half jaar zijn de planten in deze borders al flink gegroeid. De bewoonster geniet iedere dag van haar heerlijke tuin!

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: