Menu

slide1

Tuinaanleg is de specialiteit van HK Groen!

slide2

Uw specialist in tuin aanleggen, onderhoud en renovatie

Voortuin met organische vormen

Deze voortuin in Soest was net als vele tuinen geteisterd door de buxusmot. De volledig kaalgevreten hagen zijn verwijderd en het grind opzij gelegd voor hergebruik. Het bestaande bolvormige boompje heeft de centrale positie in dit organische tuinontwerp, gemaakt door de broer van de bewoonster. Grote moreine keien vormen driehoeken aan de zijkanten en rondom het boompje. Deze worden als aderen verbonden door kleinere keien. De rest van de tuin is opgevuld met het bestaande grind. 

Om het boompje zijn drie niervormige borders gecreëerd met cortenstaal. Eén border is voorzien van diverse grassoorten (Festuca glauca langs de rand, Stipa tenuifolia in het midden en Liriope muscari royal purple/ moneymaker aan de kant van het bankje), de tweede border is voorzien van diverse lavendelsoorten (Perovskia Blue Spire (Russische salie) in het midden en de gewone Lavendela angustifolia langs de rand) en de laatste border was deels gevuld met witbloeiende Japanse anemoon, deze is aangevuld met roze anemoon.

Daarnaast heeft de bewoonster zelf nog 130 bollen gepoot en kan zij niet wachten tot het voorjaar is! 
En zodra de bollen in bloei staan, zullen we zeker nieuwe foto's laten zien.

Projecten

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over één van onze disciplines? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: