Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Renovatie voortuin met cortenstaal bakken

Een tuinrenovatie is een goed alternatief in plaats van een een hele nieuwe tuin laten aanleggen. Toen deze bewoners uit Soest bij HK Groen aanklopten, hadden ze zelf al goed nagedacht over het tuinontwerp van hun voortuin. Ze wilden graag de grote tegels van 100 x 100 cm hergebruiken. Ook het grind en de grindmatten wilden ze, indien mogelijk, opnieuw gebruiken. Samen met hen hebben we naar de opties gekeken en zijn we tot een definitieve invulling gekomen.

De door de buxusmot aangetaste buxushaag is verwijderd. Met een speciale zuignap op de minigraver zijn de zware tuintegels uit de tuin getild en tijdelijk op een pallet geplaatst. Een deel van het grind is afgevoerd en alle grindmatten vervangen. Hierna zijn de cortenstalen bakken en randen geplaatst langs de beukenhaag en de laagste border. De mooie roestkleur die al snel tevoorschijn is gekomen, geeft het cortenstaal zijn allure. Vervolgens zijn de tegels opnieuw geplaatst en gesteld waarna de grindmatten konden worden gelegd. Het overgebleven grind is samen met deels nieuw grind gestort.

In de bakken en border is gekozen voor planten in witte, blauwe en roze tinten die samen het hele jaar door voor vrolijkheid zorgen. Van januari tot april mag Helleborus niger (kerstroos) schitteren, in het voorjaar is de beurt aan Viola odorata (Maarts viooltje), Anemone nemrosa (bosanemoon), Pachysandra terminalis (schaduwkruid) en witte Vinca minor (kleine maagdenpalm). In deze tuin is ook aan de bijen gedacht met Ajuga reptans (kruipend zenegroen), Anemone Königin Charlotte (herfstanemoon), Lavendula angustifolia 'Hidcote' (gewone lavendel) en Thymus serpyllum 'Pink Chintz' (kruiptijm). 

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: