Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

De mooiste kinderdagverblijf tuin van Leidsche Rijn

In de wijk 't Zand in het centrum van Leidsche Rijn is in december 2019 een nieuwe vestiging van Kindergarden geopend. HK Groen voerde de tuinaanleg voor Kindergarden uit naar ontwerp van Wiggers Design. In deze prachtige grote tuin kunnen de kinderen naar hartelust spelen. Zoals gebruikelijk zijn de babytuin, dreumestuin, peutertuin en BSO-tuin van elkaar gescheiden.

De voor Kindergarden herkenbare elementen komen ook hier uiteraard terug:

  • De BSO-tuin is voorzien van een voetbalveld met doelpalen, een evenwichtsparcours met autobanden, stapstenen en evenwichtsbalk, het duikelrek, een apekooi klimrek en een zandbak.
  • De dreumessen kunnen heerlijk spelen in de zandbak, op het kunstgras en in het bamboebos.
  • De peuters hebben naast een zandbak ook een burcht met tunnel en een heuvel met glijbaan. Daarnaast is er ook een evenwichtsparcours en een buitenkeuken. Voor de Formule 1 coureurs onder de kinderen is er een skelterpad aangelegd. De kunstenaars kunnen zich uitleven op het krijtbord. Bovendien kan al het speelgoed opgeborgen worden in een hardhouten berging.
  • Ook aan de baby's is gedacht. Zij spelen in een afgesloten stuk van de tuin waar onder andere een zitelement wordt opgenomen bekleed met kunstgras en spiegels.

Uiteraard aan groen geen gebrek in deze heerlijke speeltuin. Taxushagen (Taxus Baccata) en beukenhagen (Fagus Sylvatica) scheiden de diverse tuinonderdelen van elkaar. Op een aantal plaatsen is kunstgras gelegd. In de peutertuin is het oude gras afgevoerd en een volledig nieuwe speelweide  in met graszoden gerealiseerd. Over het skelterpad is een wilgentunnel (Salix Alba) gemaakt. Verder is er een flink aantal borders gemaakt waarin onder andere Bergenia, Geraniums en Pachysandra wordt geplant. Een deel van de bestaande beplanting is tevens hergebruikt waaronder Hortensia's en Hybiscus. 

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: