Menu

slide2

Voor elke tuin de juiste bestrating, HK Groen denkt met u mee

slide1

Een evenwichtig beplantingsplan voor uw tuin? Wij adviseren u graag

slide3

Uw specialist in aanleg en onderhoud van gazon

Engelse achtertuin Soest

In juli 2019 mocht HK Groen met groot materieel aan de gang. Deze achtertuin in Soest heeft geen achterom waardoor de nieuwe betonnen damwand in delen over het huis getild moest worden met een 70 ton Spiering telekraan. Dit betekende ook dat er een wegomleiding moest worden aangelegd voor de periode dat de kraan voor het huis op straat stond.

Voor deze familie hebben wij de oude pergola vervangen door een hardhouten pergola, we hebben de tuin opgehoogd tot aan de nieuw geplaatste damwanden waardoor terras en border groter zijn geworden. We hebben een trap aangelegd naar het verlaagde deel van de tuin bij de sloot. Een deel van de beplanting hebben wij tijdelijk opgekuild en teruggeplaatst tussen de nieuwe beplanting. Er is een basis beregening aangelegd (een combinatie van sproeiers en druppelslang) die is aangesloten op de bestaande buitenkraan met een batterij gevoede computer waardoor de watergift kan worden gestructureerd.

De wens van deze familie was een Engelse tuin. De planten die wij hebben gebruikt hiervoor zijn o.a. Ajuga reptans (Kruipend zenegroen), Helenium 'Moerheim Beauty' (Zonnekruid), Buddleja davidii 'Nanho Blue' (Vlinderstruik), Echinacea 'Sundown' (Zonnehoed), Rodgersia henrici (Schout-bij-Nacht) en Echinops bannaticus 'Blue Globe' (Kogeldistel).

Inmiddels hebben we de oprit ook opnieuw aangelegd. Nieuwe foto's van een jaar na aanleg volgen snel.

Projecten

Meer informatie?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

HK Groen B.V.

Zuidergracht 21-29
3763 LS Soest

035 700 97 55
info@hkgroen.nl

Social media

Wij informeren en inspireren u graag op diverse social media kanalen. Volg ons op: